Kombi Neden Yüksek Sesle Çalışır?

KOMBİ NEDEN YÜKSEK SESLE ÇALIŞIR?

Kullanıcıların merak ettiği soruların başında “kombi neden yüksek sesle çalışır ” sorusu bulunuyor. Kombide faal olarak çalışan birden fazla parça mevcuttur. Kombi çalışma esnasında su, kireç, kir ve arıza kaynaklı sesler çıkartabilir. Kombiden gelen sesler zamanla artabilir ve daha yüksek ücretlere sebep olabilir. Cihazınızdan ses geldiği zaman cihazı kullanmamanız ve servis çağırmanızı öneriyoruz.

Kombide Ses Yapan Parçalar Nelerdir?

Fan motorunun Sesli Çalışması

Fan motoru hermetik kombilerde atık gazın dışarı atılmasını ve içeri temiz hava alınmasını sağlayan parçadır. Kombi içerisinde önemli görevi olan bu parça yıllık bakımlarda temizlenmeli ve hareketli kısımları yağlanmalıdır. Kullanım ömrünü dolduran veya bakımsızlıktan dolayı kirlenen fanlar ses çıkartabilir ve zamanla tamamen kullanılamaz hale gelebilir. Fan motorunuzdan ses geldiği zaman fan tamamen kullanılamaz hale gelmeden servis personeli çağrılmalıdır. Personelimiz fanın tamiri veya değişimi ile arızayı yerinde çözecektir.

Fan motoru değişim fiyatları

Devirdaim Pompası Arızası

Her kombide suyun devirdaimi için pompa kullanılmaktadır. Pompadan sesin gelmesi pompa sıkışıklığı veya arıza olarak anlaşılmalıdır. Pompadan ses geldiği zaman cihazın aşırı hararete maruz kalmaması için cihazın kullanılmaması gerekir. Servis personelimiz pompa arızasını tamir veya değişim ile yerinde çözecektir.

Gaz Valfi Arızası

Kombide gaz akışını güvenle olarak sağlayan parça gaz valfidir. Gaz valfi aç-kapa şeklinde çalışan bir parça olduğundan sürekli hareket halindedir. Zamanla arızalanan gaz valfinden ses geldiği zaman yenisi ile değiştirilmelidir.

Üç Yollu Vanadan Ses Gelmesi

Kombide sıcak su ve peteklere giden suyu birbirinden ayıran parça 3 yollu vanadır. 3 yollu vana bloğu içerisinde kombi türüne göre 3 yollu bloğu tamir takımı bulunuyor. Bu parçadan ses geldiği zaman bloğun tamiri gerekir.

Eşanjörden Ses Gelmesi

Kombiden yüksek ses gelmesi sebepleri arasında kireçlenme de yer almaktadır. Kombi türüne göre ana eşanjör veya plakalı eşanjör zamanla kireç tutabilir. Cihaz çaydanlığa benzer şekilde kaynama sesi çıkartıyorsa temizleme işlemi gerekir. Cihazdan yüksek ses gelmesi zamanla suyun derecesinin azalacağının da işaretidir.

Kombiden Ses Gelme Nedenleri

Kombiden ses gelmesi yukarıdaki sebepler haricinde başkaca nedenlerden de kaynaklanıyor olabilir. Cihazın bacası zamanla yerinden çıkabilir ve uygun ateşleme ortamı olmadığı için cihaz sesle çalışabilir. Ayrıca kombi yılların getirdiği sıcaklık genleşmesi ile titreşime neden olabilir. Kombiniz kapaklarından dolayı ses çıkarıyorsa cihazın sağlam olarak sabitlenmesi sorunu çözecektir.

Demirdöküm kombi sesli çalışma

Baymak kombi sesli çalışma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now ButtonSERVİS DESTEK